KANT er et nanobryggeri med en kapacitet på 200 liters bryganlæg, som er smukt beliggende i dalen i Gl. Gjesing, udenfor Skanderborg.
Bryggeriets navn ”KANT” lægger navn til Øl med KANT, Øl der er brygget efter gamle traditioner og tekniker. Passionen for den smagfulde oplevelse af øl, cider, og andre drikke har været en fælles vej til bryggeriet KANT som det står for i dag. Der eksperimenteres og udvikles fortsat på nye opskrifter, som alle har deres udspring i gamle stilarter, nutiden trend og den unikke smag. Vores Øl fremstilles kun af rene rigelige råvare, og der tilsættes ikke sukker i vores øl – Færdiggæring og lagring er også en vigtig del af en god øl og smagsoplevelse.
Næsten al fritiden bruges i bryggeriet, da der er meget håndarbejde – Det kræver meget tid, og det enkelte bryg skal have opmærksomhed for at det færdige produkt fremstår som vi ønsker.
Der brygges både undergæret øltyper, Pilsner, bock, og lagerøl – men der er også plads til overgæret øltyper som Ale, og Ginger Ale, og en meget efterspurgt “køre øl” på kun 3,8 % alkohol.
Der er altid en del mask ( vådt afkogt malt)- som er et spild/affaldsprodukt fra ølproduktionen. På Bryggeriet KANT bliver det til meget eftertragtet foder “Slik” for “Godsets” Køer.
På Bryggeriet KANT er der fokus på at bruge gode råvare og minimere kemi der lukkes ud i naturen – derfor bruges der kun det absolutte nødvendige til rengøring, for at kunne holde styr på brygprocesserne.
Man vil også i nogle sammenhænge se at der er brugt papkasser mere end en enkelt gang. Det er vigtig for os at ting giver mening og genbrug er en selvfølge.
Du kan altid skrive til os på Bryggerietkant@gmail.com
Link til fødevarekontrolrapport